L’IES Fco. Figueras Pacheco ha tingut la sort d’exposar durant aquest mes de maig la magnífica exposició de la Universitat d’Alacant Insignes, memorables i intrèpides. Aquesta exposició fa un recorregut històric pel paper desenvolupat per dones de tot el món en el desvetlament de la consciència de la necessitat de lluitar per la  igualtat entre sexes i aborda la història de dones que van lluitar per canviar les seues vides de submissió per llibertat, drets i justícia. Són biografies que pocs coneixen, situació que demostra la ignorància generalitzada que té la nostra societat sobre aquests temes.

Els anys triats, del 1870 al 1931, corresponen a un període històric en el qual es va produir un canvi copernicà en la situació de les dones en molts països del món. Durant aquests anys naix i es desenvolupa la paraula i el concepte feminisme com a sinònim d’emancipació i, definitivament, les dones s’organitzen de manera col·lectiva per a convertir la discriminació de gènere en drets de ciutadania.

L’exposició estava muntada amb un criteri temàtic marcat per les coordenades espai temps, per a mostrar fets i protagonistes poc o gens coneguts i relacionats amb l’exigència de drets en tot el planeta, entorn de l’educació, el sufragi i l’equiparació laboral.

Una de les autores, Elena Simón, ens va fer de guia de l’exposició i l’alumnas del nostre centre va poder gaudir de les seues explicacions.

memorables2