Activitats

Activitats Extraescolars

Activitats Extraescolars2019-09-17T11:01:27+00:00

XARRADES INFORMATIVES DE TOTS ELS GRAUS DE LA UMH (UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ)

         

Dijous, 12 de desembre, tot l’alumnat de 2n de Batxillerat va poder disfrutar de les xarrades informatives de tots els graus de la UMH. Activitat organitzada des de vicedirecció. Lloc: Sala d’Usos Múltiples del nostre IES. L’objectiu d’aquesta activitat és el de donar a conéixer l’estructura, funcionament, característiques i avantatges de la UMH, la seua oferta acadèmica, així com informació sobre el procediment d’accés en la mateixa, resolent els dubtes que els estudiants pogueren tindre sobre el món universitari, com a exàmens, convocatòries, beques, sistema d’estructuració en crèdits, tipus d’assignatures i pràctiques en empreses.
9 marzo 2020|

MERCADILLO SOLIDARIO EN FAVOR DE CAMERÚN

Como ya es tradición en nuestro IES, este curso escolar también se ha organizado el Mercadillo Solidario en favor de Camerún durante los dos recreos de los días 10 y 11 de diciembre. Desde aquí, damos las gracias a la AFA, al alumnado, al personal no docente y al profesorado que ha participado y que ha contribuido a organizarlo.
Coordinadoras de la actividad: Sacramento Moreno y Conchi Morales.

                            

9 marzo 2020|

ACTIVITATS DE COHESIÓ DEL PROGRAMA TEI

     

Dimecres, 11 de desembre, tot l’alumnat de 1r i de 3r d’ESO va participar en la jornada de cohesió del programa TEI. L’alumnat de 1r del CFGS d’Animació Sociocultural del nostre Centre va organitzar, sota la direcció dels seus professors Pablo Domínguez, Fanny Piña i Vanesa Berna, una sessió de dues hores en què es van abordar els valors del TEI amb dinàmiques de grup. Moltes gràcies a tots per la seua dedicació, per les hores de preparació i pel magnífic treball que finalment van desenvolupar. I, gràcies a l’alumnat de l’ESO per col·laborar perquè les activitats es dugueren a terme de forma adequada i, sobretot, per saber valorar l’esforç que van realitzar els seus companys del CFGS d’Animació Sociocultural. Coordinadors del programa TEI: Elena Martínez i Marcos P. González.

             

9 marzo 2020|

ESTRENO DE «TECNOZOMBIES» EN EL CEIP EL FARO. 4º DE ESO.

         

El 13 de noviembre, el alumnado de 4º de ESO, que cursa la asignatura de Artes Escénicas y Danza, ha estrenado «Tecnozombies», obra de Ernesto Martín Martínez, en el CEIP El Faro para el alumnado de 6º de primaria. Ha sido una experiencia gratificante para nuestro alumnado y queremos dar la enhorabuena a todos los alumnos y alumnas del colegio por su gran participación e interacción con nuestros actores y actrices. También queremos agradecer a todo el profesorado del CEIP El Faro su magnífica acogida.
Estamos deseando volver para estrenar «Basura TV»
Y nuestra enhorabuena a nuestras actrices y a nuestros actores de 4º de ESO.
Coordinadores de la actividad: Neso Pérez y Yolanda Sala.
«TECNOZOMBIES» : una crítica social a la adicción tecnológica y una reflexión necesaria en estos tiempos.

                                 

9 marzo 2020|

ESCAPARATES COMERCIALES – ALUMNADO 1º FPB

 

         

 

El alumnado de 1º de FPB ha confeccionado escaparates navideños para promocionar artículos en la campaña de Navidad.
Se han confeccionado varios escaparates y de estos, en tres se han utilizado materiales reciclados, muñecos de Navidad con calcetines y arroz, árboles navideños con revistas y plantas del jardín del IES y todos los escaparates contienen productos de segunda mano. Se han reutilizado diversos materiales con el fin de que los trabajos sean sostenibles.
Coordinador de la actividad: David Navarro.
¡Enhorabuena!

   

9 marzo 2020|

El Betlem de Tirisiti – ALCOI

Part de l’alumnat de 1r i 2n d’ESO va disfrutar en novembre del Betlem de Tirisiti a Alcoi. Coordinadors de l’activitat: Manuel José Tomás i Pasqual Maestre.

Les representacions del Betlem de Tirisiti es celebren a la ciutat d’Alcoi des de fa més de cent anys i són hereves, potser quasi úniques, d’una llarga tradició mediterrània de teatres de titella, format menut i temàtica amb elements populars i religiosos. Aquest substrat tan particular qualla en el marc de la industrialitzada societat alcoiana de meitat del segle XIX.

El betlem, que reuneix elements argumentals coneguts, n’afegeix també d’altres heterogenis on s’hi reflecteixen costums locals o fets singulars protagonitzats per personatges tipificats o altres que el públic pot fins i tot reconèixer. S’ha fet evident que el Betlem té els arrels ben assentats en l’estima popular i, per això, el nivell d’exigència quant a la seua conservació i difusió, creixen cada nova temporada. El públic es compta per milers i la demanda sempre supera l’oferta del Nadal anterior, obligant a anticipar les representacions fins els primers dies de desembre.

Quant a la tècnica, cal remarcar que els titelles són del tipus anomenat «de peu i vareta». Això vol dir que els perots, muntats sobre varetes verticals, corren per l’escenari pel si d’unes guies practicades entre els diversos elements escènics. Els manipuladors, des de baix i a recer de les mirades del públic, imprimeixen els diversos moviments longitudinals, transversals i oscil·lacions de les figures, i apleguen a dotar-les d’una notable agilitat. Precisament aquesta manipulació característica, quasi desapareguda a favor d’altres com el fil, el guant o el teatre negre, és un dels factors que aporten major interès al betlem, com ho és també la vocalització dels personatges mitjançant l’ús d’una llengüeta metàl·lica, el significatiu bilingüisme i el paper del narrador que estimula la participació del públic.

9 marzo 2020|

VISITA MUA 4t D’ESO EPVA

Divendres, 29 de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO d’EPVA va visitar les instal·lacions de la Universitat i va realitzar un taller sobre la utilització de llenguatges abstractes i figuratius per a l’expressió d’emocions i sentiments. Coordinadors de l’activitat: Vicente Marzo i Rosa Ventura.

9 marzo 2020|

PROJECTE: «PARLA’M BÉ» – «HÁBLAME BONITO»

Desde el IES Figueras Pacheco también nos unimos a la familia «Háblame Bonito» y comenzamos con los 21 días el  2 de marzo:
Aquí os dejamos nuestro vídeo de presentación:
https://www.youtube.com/watch?v=0Jq2MqzgXrc
Dicen que cuando hacemos algo durante 21 días seguidos se convierte en un hábito.
¿Y si intentamos «hablar bonito» entre nosotros durante ese tiempo?
Desde aquí animamos a las familias a participar en este proyecto.

Des de l’IES Figueras Pacheco també ens unim a la família Parla’m Bé i comencem amb els 21 dies el  2 de març.

Diuen que quan fem quelcom durant 21 dies seguits es convertix en un hàbit. I si intentem parlar bonic entre nosaltres durant aquest temps? Des d’ací animem les famílies a participar en aquest projecte.

EQUIP DE CONVIVÈNCIA

 

3 marzo 2020|

“EUROPEAN MEETING OF MEDIA COACHES IN ACTION” (Del 25 al 29 de noviembre) / ERASMUS+

  

El viernes, 29 de noviembre, como colofón al trabajo realizado por parte de todos los centros implicados en el proyecto, Groupe Scolaire St Jacques de Compostelle (Francia), Realschule Eberbach (Alemania), Szkoła Podstawowa nr 46 im. Jana Kiepury (Polonia), Alderley Edge School for Girls (Reino Unido), Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul (Rumanía) e IES F. Figueras Pacheco (España), todos los participantes recibieron un certificado de participación por parte de nuestra directora, Marisa Tomás.
Coordinador del Proyecto: Carlos Sampedro.

 

24 febrero 2020|