Un any més, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant ha convocat a la ciutadania alacantina a commemorar el 25 de Novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes amb l’exposició Portes. Part de l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de FPB van poder disfrutar de l’exposició el dijous, 21 de novembre. La mostra exposa 48 obres desenrotllades per diferents artistes sobre portes, una per cada víctima mortal de la violència masclista durant 2018 a Espanya.

Portes és un projecte artístic creat per l’agència donostiarra Dimensió, que busca cridar l’atenció de la societat cap a situacions quotidianes que oculten violències i discriminacions exercides sobre les dones, humanitzar les estadístiques, reivindicar el record de les víctimes de la violència masclista i generar conversacions utilitzant com a ferramenta l’art. Des d’ací volem donar les gràcies a Estíbaliz Sanchís, Promotora d’Igualtat, que ens va acompanyar i ens va explicar el significat de moltes de les Portes i ens va projectar diversos vídeos relacionats amb cada obra. Si esteu interessats a veure l’exposició completa amb els seus vídeos podeu fer-ho en l’enllace següent:

https://puertas.art/es/

No podem mirar per a un altre costat. Parlem, reflexionem. A vegades, l’art ens porta a llocs on la raó no arriba.       Coordinadores de l’activitat:  Yolanda Sala y Lucía Hoyas.