20180529_163937

Enguany  l’Institut d’Ensenyança de Secundària  Francisco Figueras Pacheco ha fet un Seminari de treball d’Aprenentatge Basat en Projectes  amb la finalitat de fer una FOGUERA i d’aquesta manera implicar als  alumnes i als departaments didàctis  que volguereren  sumar-se.

El projecte d’innovació , que té com a tema Viu Alacant, propicia el treball entre les diferents disciplines, integra els continguts d’aquestes i fomenta que els alumnes siguen competents a l’hora de resoldre els conflictes que es plantegen, per la qual cosa han de ser autònoms (s’estimula l’autoconfiança), però també han de saber treballar en equip (s’afavoreix la tolerància i el respecte als altres). A més, aquest projecte que té com a resultats finals un llibret, una foguera i un flah mob implica que l’alumnat s’hi trobe motivat, ja que s’ha d’esforçar i treballar en allò que forma part de les festes de la ciutat en què viu, és a dir, de l’espai lúdic d’art, color, olor, soroll i gust, i que és integrador de tots i totes els alacantins i dels visitants.

Han sigut molts els alumnes i els professors que han volgut participar d’aquest projecte. Fer una foguera a l’institut i analitzar i estudiar tot el relacionat amb la festa  de les fogueres que es celebra a la ciutat d’Alacant. Ha sigut un rigurós treball.  I com el temps passa, les persones passen… nosaltres no volen que s’obliden les coses. En efecte, el temps passa i les persones també, però les paraules escrites romanen. És a dir  <<verba volant, scripta manent >> (Les paraules volen, els escrits romanen). Per això, en el projecte s’ha fet  aquest llibret que pots llegir ara:

LLIBRET VIU ALACANT- IES F. FIGUERAS PACHECO