La setmana de l’11 al 15 de novembre de 2019, tot el nostre alumnat de 4t d’ESO ha participat en les Jornades Formatives i Laborals Orienta’t, organitzades per la Regidoria de Joventut – Centre 14.

La transició escola – treball és un procés vital. Decantar-se per una determinada opció formativa condiciona el futur professional d’els/les joves. D’ací la importància d’oferir-los informació i orientació que juga un paper determinant en la disminució del fracàs escolar, augmentant el rendiment educatiu, la satisfacció personal, les possibilitats d’inserció soci-laboral i afavoreix l’emancipació juvenil.

Durant aquest mes, hem participat en les jornades Orienta’t a la Ciutat d’Alacant. Aquesta iniciativa té com a fi formar i guiar als estudiants cap als pròxims passos en les seues vides formatives i laborals acostant tota l’oferta existent de formació acadèmica i professional, a més d’altres opcions formatives i recursos per a la cerca d’ocupació. L’esdeveniment acull a alumnat de 3r i 4t d’ESO, Formació Professional bàsica, 2n Batxillerat, PR i PMAR. La fira d’ocupació, que compleix enguany la seua dinovena edició, compta amb el finançament del Centre 14 de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant.

La primera part del programa Orienta’t està dirigit especialment per a l’alumnat, que estan actualment finalitzant un dels cicles acadèmics i es troben en un moment en el qual han de prendre una decisió, i per tant, és necessari oferir i informar sobre totes les opcions possibles perquè continuen estudiant.  Durant la visita els estudiants reben una sessió formativa per part del personal tècnic on descobreixen l’oferta educativa (batxillerat, cicles formatius, ensenyaments de règim especial, PAU, Universitat i altres opcions formatives no reglades) i aprofundeixen en les diferents opcions entre les quals continuar formant-se. Després d’això visiten els diferents expositors dels centres formatius per a rebre informació concreta sobre les diverses titulacions oferides.

Durant la segona part del programa es realitzen diverses sessions de portes obertes per a professorat, orientadors, pares, mares, alumnes i alumnes interessats/as a conèixer tota la informació necessària sobre el sistema educatiu, amb el motiu de descobrir les possibles opcions i rutes acadèmiques per a aconseguir l’èxit formatiu i laboral.