46447650_758792677801947_7854431415474061312_n

S’ha organitzat en l’alberg juvenil de La Florida d’Alacant un curs Erasmus+, en el que participen un total de 25 joves procedents d’Alemanya, Bèlgica, Croàcia, Eslovàquia, Romania, Itàlia, Alemanya, Portugal, Polònia, Macedònia, Eslovènia, Estònia, Federació Russa, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Turquia, República Txeca i Regne Unit.

Els i les participants realitzaran els seus projectes de voluntariat europeu en diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Catalunya i Madrid.

En el curs, que es desenvolupa del 12 al 17 de novembre, a més de formació lingüística, es realitzen tallers perquè coneguen aspectes pràctics de la vida a Espanya i dels projectes de Voluntariat (drets i deures, assegurança, Youthpass, etc). Així mateix, es treballen temes com la interculturalitat i la resolució de conflictes.

Els diversos tallers, activitats i dinàmiques s’adapten al grup per a facilitar el diàleg i la comunicació entre ells. A més es donaran a conéixer experiències pràctiques de joves que ja han realitzat els projectes de voluntariat, i es realitzarà una activitat de visibilitat a Alacant, amb la finalitat de donar a conéixer el Programa Erasmus+, especialment entre la població jove.

Aquesta activitat forma part del cicle de Formació i Avaluació del SVE, dissenyat per la Comissió i del qual són responsables les agències nacionals o els centres Salto regionals als països del programa i en els associats.
Aquest cicle de Formació i Avaluació també facilita el contacte entre persones voluntàries, organitzacions participants i agències nacionals o centres Salto i complementa un altre tipus de suport continu oferit per les organitzacions d’enviament, acollida i coordinadors, abans i durant el període de servei.

El curs està organitzat per l’Agència Nacional Espanyola de Joventut del Programa Erasmus+, de la que forma part l’Institut Valencià de la Joventut.

En aquesta formació s’ha incorporat l’activitat Què és ser voluntari? Biblioteca Humana, que consisteix a conéixer directament les experiències de voluntariat en les ONG locals, així com l’acció de visibilitat del programa Erasmus+, proporcionant un espai per a informar i donar difusió als projectes de voluntariat en centre educatiu, Figueras Pacheco d’Alacant.
Finalment, amb la fira de recursos els i les participants aprenen diferents eines digitals que li seran útils durant el seu voluntariat.

15/11/2018