Al llarg dels 50 anys de vida de L’IES Fco Figueras Pacheco s’ha anat configurant una de les característiques més importants de la identitat del nostre centre: la internalització de la seua tasca educativa, que s’ha materialitzat en moltes experiències d’intercanvis educatius amb escoles d’altres països. L’aprenentatge lingüístic i l’experiència cultural han estat els objectius d’aquestes mobilitats que han portat als nostres alumnes a Holanda, França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, USA…

Amb l’arribada dels programes educatius europeus a primeries del segle XXI, hem consolidat aquesta trajectòria que ens ha dut a participar en diversos programes finançats per la Unió Europea: Grundtvig, Leonardo, Comenius, i ara en el programes Erasmus+.

Els programes Erasmus+ en què participa i ha participat el nostre centre són programes pertanyents a l’acció clau 2 o KA2 de Cooperació per a la innovació i intercanvi de bones pràctiques i programes de l’acció clau KA1 de Mobilitat per a l’Aprenentatge.

Els nostre projectes KA2 són Associacions Estratègiques en l’Àmbit de l’Educació i Formació, tant pel que fa a la participació de personal i estudiants de cicles formatius (KA202), com pel que fa a la participació de professorat i alumnat de l’àmbit escolar (KA229).

En l’actualitat participem en tres projectes KA229.

  • ERASMUS+K201 (2014-2017)
    El Projecte Erasmus European Classroom (2014-2017): és un gran projecte ja finalitzat en el qual vam treballar amb sis socis europeus sobre la possibilitat d’establir un currículum d’estudis comú per a l’etapa de Secundària. Podeu veure la tasca que es va dur a terme en la web del projecte: http://www.europeanclassroom.eu.

 

 

¿QUÉ ES ERASMUS+ KA103?

Erasmus+ KA103 es un  programa dirigit al professorat i estudiants d’Educación Superior. En el nostre institut són els  estudiants d’ un cicle formatiu de grau superior (Animación Sociocultural i Turística, Educació Infantil, Integració Social  i Márketing) i el  professorat que fa classes en un cicle formatiu de grau superior. Aquest programa Erasmus+ pretén  millorar l’ocupació  i la participació dels  ciutadans/es de la Unió Europea en els àmbits de l’ educació, la formació, la joventut i  l’esport. El programa ofereix  beques  de mobilitat per a l’ aprenentatge en  el territori europeu amb  objectius com:

  • L’adquisició de competències  per a millorar el  desenvolupament personal i l’oportunitat  en el mercado de treball europeu.
  • Donar suport al desenvolupament professional dels que treballen en  educació,  formació i la joventut…
  • Millorar la competència en llengües estrangeres dels participants.
  • Incrementar en els participants la sensibilització i la comprensió d’altres cultures i països.