ERASMUS +

European Media Coaches In Action

European Media Coaches In Action2020-01-14T11:56:40+00:00

“EUROPEAN MEETING OF MEDIA COACHES IN ACTION” (Del 25 al 29 de noviembre) / ERASMUS+

  

El viernes, 29 de noviembre, como colofón al trabajo realizado por parte de todos los centros implicados en el proyecto, Groupe Scolaire St Jacques de Compostelle (Francia), Realschule Eberbach (Alemania), Szkoła Podstawowa nr 46 im. Jana Kiepury (Polonia), Alderley Edge School for Girls (Reino Unido), Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul (Rumanía) e IES F. Figueras Pacheco (España), todos los participantes recibieron un certificado de participación por parte de nuestra directora, Marisa Tomás.
Coordinador del Proyecto: Carlos Sampedro.

 

24 febrero 2020|

“EUROPEAN MEETING OF MEDIA COACHES IN ACTION” (del 25 al 29 de novembre).

El 29 de novembre, l’alumnat de les escoles europees implicades en el projecte junt amb l’IES Fco Figueras Pacheco, Groupe Scolaire St Jacques de Compostelle (França) , Realschule Eberbach (Alemanya), Szkola Podstawowa nr 46 im. Jana Kiepury (Polònia) , Alderley Edge School for Girls (Regne Unit) i Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul (Romania), ha presentat els productes finals, fruit del treball coopertativo realitzat durant tota la setmana. I un dels productes finals ha sigut la representació de l’esquetx Tecnoterapia, en anglés, de l’obra d’Ernesto Martín Martínez: Tecnozombies. Ha sigut una gran representació! Des d’ací, volem donar la més sincera enhorabona tant a l’alumnat com al professorat per l’esforç que ha realitzat i per la seua gran implicació. I, sobretot, donar les gràcies a Carlos Sampedro per la seua gran labor, com a coordinador.  Amb aquesta representació es fomentan els hàbits saludables en la utilització dels dispositius electrònics, cada vegada més presents en la vida diària dels adolescents. I…T’has quedat fins a altes hores de la matinada mirant el teu mòbil? Patixes quan queda poca bateria en el teu dispositiu? Atenció! Tal vegada sigues un tecnozombie i encara no te n’hages adonat!

ENHORABONA A TOT L’ALUMNAT!

24 febrero 2020|

Projecte

En l’última dècada, l’ús d’Internet en els adolescents ha augmentat exponencialment. La majoria dels adolescents navega diàriament, i molts d’ells estan connectats constantment a la xarxa. Internet els ofereix múltiples possibilitats en l’àmbit acadèmic, per al seu entreteniment i en les seues relacions socials. No obstant això, el seu ús no està exempt de riscos, ja que, a través de la xarxa, els adolescents poden ser víctimes de ciberassetjament, ciberviolència de gènere, robatori d’informació o radicalització, entre d’altres.

Per aprendre com utilitzar Internet de forma segura i minimitzar els riscos del seu ús, l’IES Fco. Figueras Pacheco participa en el Projecte Erasmus + KA229 «European Media Coaches in Action». L’objectiu d’aquest projecte consisteix en formar un grup d’alumnes en l’ús adequat i segur d’Internet perquè al seu torn puguen transmetre aquests coneixements a altres alumnes.

Les alumnes i els alumnes que participen en el projecte rebran formació en la prevenció del ciberassetjament, l’ús adequat de les xarxes socials o la protecció de dades a Internet. Després d’aquest període de formació seran reconeguts com Media Coaches o Cibertutors i estaran preparats per assessorar altres alumnes en l’ús d’Internet.

El Projecte Erasmus + KA229 «European Media Coaches in Action» està coordinat per França i, al costat d’Espanya, participen Alemanya, Gran Bretanya, Polònia i Romania. Té una durada de 24 mesos (des l’1 de setembre de 2018 fins el 31 de juliol de 2020). El projecte inclou tres trobades internacionals per afavorir l’intercanvi de bones pràctiques entre els països participants. El primer, a principis d’octubre de 2018, a Heidelberg (Alemanya), per formar el professorat que articularà el projecte en cadascun dels sis països. La segona trobada, a finals de novembre de 2019 a Alacant (Espanya), en la qual els cibertutors formats en els sis països col·laboraran per crear materials dirigits a conscienciar sobre els riscos de l’ús d’Internet. Finalment, a finals de maig de 2020 tindrà lloc la tercera trobada a Dax (França). En aquesta última trobada, en què participaran 3 cibertutors per país, s’avaluarà la repercussió del projecte en els sis països i es dissenyaran estratègies per a la seua continuïtat en els centres docents.

7 noviembre 2019|