L’alumnat de TASOC ha participat en una activitat de «speed dating» amb voluntaris europeus de 23 països per a intercanviar experiències i adquirir informació sobre els Programes Europeus. 15/11/2019

S’ha organitzat en l’alberg juvenil de La Florida d’Alacant un curs Erasmus+, en el que participen  joves procedents de 23 països europeus.

Els i les participants realitzaran els seus projectes de voluntariat europeu en diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Catalunya i Madrid.

En el curs a més de formació lingüística, es realitzen tallers perquè coneguen aspectes pràctics de la vida a Espanya i dels projectes de Voluntariat (drets i deures, assegurança, Youthpass, etc). Així mateix, es treballen temes com la interculturalitat i la resolució de conflictes.

Els diversos tallers, activitats i dinàmiques s’adapten al grup per a facilitar el diàleg i la comunicació entre ells. A més, es donaran a conéixer experiències pràctiques de joves que ja han realitzat els projectes de voluntariat, i es realitzarà una activitat de visibilitat a Alacant, amb la finalitat de donar a conéixer el Programa Erasmus+, especialment entre la població jove.

Aquesta activitat forma part del cicle de Formació i Avaluació del SVE, dissenyat per la Comissió i del qual són responsables les agències nacionals o els centres Salto regionals als països del programa i en els associats.
Aquest cicle de Formació i Avaluació també facilita el contacte entre persones voluntàries, organitzacions participants i agències nacionals o centres Salto i complementa un altre tipus de suport continu oferit per les organitzacions d’enviament, acollida i coordinadors, abans i durant el període de servei.

El curs està organitzat per l’Agència Nacional Espanyola de Joventut del Programa Erasmus+, de la que forma part l’Institut Valencià de la Joventut.

En aquesta formació s’ha incorporat l’activitat ‘Què és ser voluntari? Biblioteca Humana’, que consisteix a conéixer directament les experiències de voluntariat en les ONG locals, així com l’acció de visibilitat del programa Erasmus+, proporcionant un espai per a informar i donar difusió als projectes de voluntariat en centre educatiu, Figueras Pacheco d’Alacant.
Finalment, amb la fira de recursos els i les participants aprenen diferents eines digitals que li seran útils durant el seu voluntariat.